Om mig!

 
 

Hej! Mitt namn är Lotta Olofsson och jag bor i samhället Klippan i Skåne som jag gjort sen barnsben. 

Då jag var 16 år  (1975) gick jag en kurs hos Klippankonstnär Torsten Anderström men då var man ung o mycket annat kom imellan som t ex mitt stora intresse, hästar.  

Efter en hel del år tog jag åter upp mitt intresse och gick en kurs hos konstnären Jörgen Salomose men inte förrän året 2013 som jag tog tag i mitt intresse igen. Mina målningar lutar åt Art Deco och är målade med koppar, silver samt guld i acryl.

Mina tavlor är mestadels på ansikten och långt hår. Hår är något så kraftfullt och vackert. Det visar olika känslor och uttryck. Jag använder koppar, silver o guldfärg i acryl, det ger en fin lyster i alla möjliga ljusvinklar. Gör även ansiktsporträtter i kopparfärg.

Har sen början på år 2018 börjat jobba med trä. Något jag inte har nån utbildning på utan något jag byggt o kommit på själv. Det är allt ifrån häst i realstorlek, hästhuvud, hjorthuvud, lampor i hästskulptur, Kungsfiskarfågeln mm. 

 Se nedan mina skulpturer.

Trähästen nedan som är i real storlek börjades tillverkas jan - 2018. Blev klar i slutet av maj.

Mitt hästintresse började vid 6 års ålder och har tävlat på elitnivå med ponnies fram tills jag var 16 år. Tävlat i hoppning, fälttävlan, var med i SM i  hoppning i Falkenberg, ponnyn hette Adam och jag hette då (Lisbeth Persson).

Sen blev det stor häst, halvblodet Beauty-Boy E.Immer. En het, hoppglad häst men tyvärr var jag med i en bilolycka o skadade ryggen så hästen fick säljas. Så för ca 10 sedan genomgick jag en stor ryggoperation. Så det närmsta jag kommer en häst idag är endast dessa trähästar.

Gå gärna in o följ mig på facebook under Lottaskoppartavlor/hantverk